Arbo- jaarplannen & beleidsplannen

Jaarplannen:

Ondernemen is voortdurend vooruit kijken. Wat vandaag gebeurt is in feite al handel die verleden tijd is. Maar wat gebeurt er volgende maand of het komende halfjaar? Dat is interessanter. Het is zeer zinvol om in elk geval elk jaar een plan te maken: bepaal uw doelstellingen en bepaal hoe u die wilt realiseren.

De beoogde - doorgaans hogere - omzet is dan meestal het uitgangspunt. Kunt u die halen met de huidige bezetting? Zijn de marktomstandigheden stabiel? Heeft u voldoende ruimte in het magazijn? Kortom: moet er iets in uw onderneming veranderen om die omzet te genereren? Het jaarplan geeft u dat inzicht.

Jaarplan geeft informatie waardoor u tijdig kunt ingrijpen
Door een jaarplan te maken heeft u een concreet doel voor het komende jaar. Door voortdurend dit plan te leggen naast uw maandelijkse cijfers kunt u zien of u op de goede weg bent, of moet bijsturen. Wij zien vaak dat ondernemers een plan in hun hoofd hebben, dit gaandeweg het jaar bijstellen en de oorspronkelijke doelstelling uit het oog verliezen.
Dat is geen goed ondernemerschap. U neemt dan namelijk genoegen met minder, terwijl u niet tijdig onderzoekt waarom de omzet achterblijft. Of u ziet niet dat de groei dermate explosief is, dat u extra mankracht nodig heeft. Een ander aspect is dat als u ziet dat de omzet achterblijft, u met het jaarplan in de hand uw adviseur kan opzoeken. Die kan met u vervolgens gaan analyseren waar de pijnpunten zitten. Zo kunt u tijdig ingrijpen.

Als u uw plannen ontvouwt motiveert dat uw medewerkers
Een jaarplan maken en dat met uw medewerkers doorspreken heeft een motiverende werking. Zij zien dat u niet stil zit, een toekomstvisie heeft en verder wilt groeien. Ze zien ook dat u erover nagedacht heeft hoe u die groei wilt bereiken. Ze weten zo wat er van hen verwacht wordt. Ook als u op grond van het jaarplan organisatorische wijzigingen moet aanbrengen, weet iedereen wat de achtergrond van die wijzigingen is en voorkomt u onrust.

Beleidsplannen:
Een beleidsplan schrijven wordt zoal gedaan binnen bedrijven, afdelingen, verenigingen en dergelijke. Het maken van een beleidsplan valt vaak tegen doordat het zoveel omvattend is. Je moet aan je interne organisatie denken en je externe profilering. Hoe hou je klanten vast en hoe haal je nieuwe klanten binnen? Hoe hou je goed personeel vast, maar zorg je er wel voor dat er effectiever gewerkt wordt?

Wij helpen U graag bij het opstellen van jaar- en beleidsplannen.

 

 

MVOISO 14001
ISO 26000
WABO en omgevingsvergunningen
Het in kaart brengen van de Afvalstroom
Arbo- jaarplannen & beleidsplannen

Offerte

Offerte aanvragen? klik hier